Hans Grohe keksi vuonna 1953 Unica-suihkutangon.
Kekseliäisyyttä jo vuodesta 1901

Perinne ja innovaatio syynä kansainväliseen menestykseen

Hansgrohe-yritys perustettiin vuonna 1901. Siitä lähtien ideat pulppuavat Schwarzwaldissa. Ja siitä lähtien ovat kylpyhuonepioneerit olleet perinteisesti aikaansa edellä. Oli sitten kyse ensimmäisestä huokeahintaisesta käsisuihkusta, suihkutangosta tai yksiotehanasta: Tutustu täällä jännittäviin keksintöihin. Monista niistä tuli kansainvälisen kylpyhuonekulttuurin kulmakiviä.

hansgrohen Selecta-suihku: Klassikko täyttää 50 vuotta

Kylläpä aika rientää! Vuonna 1968 Selecta-suihku sai kasteensa Schwarzaldissa, ja siitä lähtien viikoittainen perheen kylpypäivä oli elämys. Sillä se, että suihkun virtauksen pystyi säätämään kovaksi ja pehmeäksi, oli uutuus. Juoksuputkea kierrettiin lyhyesti, ja henkilökohtainen hygienia oli hauskempaa. Näin laatusuihkusta tuli nopeasti asiakkaiden suosikki.

Vielä nykyäänkin nimi Selecta tarkoittaa monille käsisuihkua. Se oli erittäin moderni ja vastasi silloista ajan henkeä: optimaalinen toiminta, kulmikas muotoilu ja tekninen yleisilme. hansgrohe yhdisti näin ensimmäistä kertaa kahvan ja suihkupään pleksilasin kromattuihin osiin. Valon taittuminen murtumattomassa muovissa vahvisti metallivaikutusta.

Tyylikäs suihku otettiin hyvin vastaan. Selecta on Hansgrohe Groupin voittamaton hittituote. Sitä on myyt yli 30 miljoona kappaletta ja on siten talousihme. Se pesi jopa Volkswagenin kuplavolkkarin, joka on noin 21,5 miljoonalla myydyllä ajoneuvollaan maailman eniten myydyin auto (vuoteen 2002 saakka). Vuonna 1968 Selectaa myytiin 70 000 kappaletta, ja kolme vuotta myöhemmin jo 606 000 kappaletta. Se, että Selectasta tuli myyntihitti, johtuu myös 60-luvun lopun rakennusbuumista.

Keksinnöt vievät meitä eteenpäin

Selecta-suihkun keksiminen vuonna 1968 oli onnenpotku saniteettihistorialle, mutta ei kuitenkaan sattumaa. hansgrohen tietotaidolla ja innovatiivisuudella on pitkä juuret, tarkemmin sanottuna ne ulottuvat miltei 120 vuoden taakse. Siitä lähtien tuotemerkin nimi on liitetty korkeaan laatuun, ja tämä hyvästä syystä. Jo yrityksen perustajalla Hans Grohella oli niin paljon hyviä ideoita, että hän kirjoitti suurelta osin talouksien kylpyhuoneiden kehityshistoriaa. Hänen käsityöläistaitonsa ja muotoilunsa muokkasivat useita vuosikymmeniä tyyliä ja hyödyttivät ihmisiä kaikkialla maailmassa aina tähän päivään saakka.

Moninkertaisesti patentoitua vesinautintoa sinulle

Ostaessasi hansgrohelta erittäin modernin ykköstuotemerkin kylpyhuone- tai keittiötuotteen hyödyt kaikesta tästä kerääntyneestä kokemuksesta. Samanaikaisesti Hansgrohe Group on alallaan yksi innovaatiojohtajista. Kekseliäisyys ilmenee palkitussa muotoilussa, lukemattomissa patenteissa ja jännittävissä tulevaisuuden teknologioissa. Kun takana on paljon kokemusta, on katse suunnattu aina tulevaisuuteen.

Sinulle kuluttajana tämä tarkoittaa, että saat joka päivä iloa kauniisti muotoilluista, käyttäjäystävällisistä ja usein huokeista tuotteista, jotka toimivat pitkään erinomaisesti. Lisäsi saat huippupalvelua, esim. kattavaa neuvontaa ja pitkään saatavilla olevia varaosia.

Suihkutangoista ja yksiotehanoista

Miksi hansgrohe? Uraa uurtava asenne ja saksalainen insinööritaito yhdistyvät kokonaisuudeksi. Hans Grohe loi käsisuihkullaan vuonna 1928 mukavan vaihtoehdon siihen aikaan yleisille yläsuihkulle. Hän myös keksi vuonna 1953 suihkutangon, johon käsisuihkun voi kiinnittää haluamalleen korkeudelle. Molemmat keksinnöt ovat nykyään kaikkialla maailmassa kylpyhuoneen vakioratkaisuja – siihen aikana ne olivat nerokkaita keksintöjä ja muuttivat suihkutottumuksia. Vettä säästävillä suihkuillaan hansgrohe huolehti jo paljon ennen aikaansa resurssien suojelusta ja ilmastosta sekä oli ”vihreä” alan uranuurtaja.

Kuka nämä keksi? hansgrohe:

 • kohtuuhintainen käsisuihku valkoisella posliinikahvalla (1928)
 • automaattinen viemäri- ja ylivuotovaruste kylpyammeeseen (1934)
 • Unica-suihkutanko (1953)
 • Selecta-käsisuihku, jossa on säädettävät suihkumuodot (1968)
 • värikkäät ja muoviset suihkut Sixty ja Tri-Bel (1970)
 • yksiotehana Allegroh (1981)
 • vettä säästävä Mistral Eco -käsisuihku (1987)
 • esiasennetut suihkujärjestelmät ja suihkupaneelit (1989)
 • piiloasennussarja iBox universal (2000)
 • sadesuihku Raindance (2003)
 • ilmastoystävälliset suihkut ja hanat EcoSmartilla (2007)
 • ComfortZone-hanat (2011)
 • ja paljon muuta.
Luotettavia kumppaneja

Löydä jälleenmyyjä läheltäsi