Vinkit keittiöön

Näin valitset ja asennat keittiön tiskialtaan ja keittiöhanan vaivattomasti

Keskellä keittiötä on remonttikohde. Vaihdetaanko tiskiallas vai onko keittiöhana etusijalla? hansgrohelta löydät sopivat keittiötuotteet kaikkiin yksilöllisiin tarpeisiin ja asennustilanteisiin. Lue täältä suosituksemme: Mitä valintamahdollisuuksia sinulla on ja mitä keittiön tiskialtaiden ja hanojen asentamisessa on otettava huomioon?

Vinkkejä uuden keittiön tiskialtaan valintaan

Sinulla on varmasti henkilökohtaisia vaatimuksia, kun kyse on siitä, miten tiskiallas on tarkoitus integroida keittiöön. Jotta tiskiallas sopii sataprosenttisesti keittiön tyyliin ja sinun mukavuusvaatimuksiisi, voit valita hansgrohelta kolme erilaista asennusmallia, joilla kullakin on omat etunsa. Valitse:

Tiskialtaan upotettu asennus pöytälevyyn.
Upotettu asennus on yleisin asennustapa. Tiskiallas sovitetaan pöytälevyn leikkaukseen ylhäältä päin ja tiivistetään hiuksen hienosti silikonilla.

Upotettu asennus

Tiskiallas asetetaan ylhäältä päin sopivaan leikkaukseen ja liimataan. Upotettu asennus sopii kaikille levymateriaaleille ja sitä suositellaan erityisesti puun tai laminaatin yhteydessä. Näin vesi ei pääse levyn avoimeen leikkausreunaan.

Tiskialtaan samantasoinen asennus pöytälevyyn.
Samantasoisessa asennuksessa jyrsitään altaan reunaa varten kanta, jonka jälkeen leikataan tiskialtaan tarvitsema tarkka leikkaus.

Huullettu asennus

Allas upotetaan pöytätasoon siten, että altaan reuna ja pöydän pinta ovat samalla tasolla. Edellytyksenä on täydellisen tarkka pöytälevyn leikkaus, jotta allas liittyy saumattomasti tiskialtaaseen. Siksi pöytälevyn materiaalina on yleensä kivi. Tason leikkaus ja altaan asennus tehdään aina tasotehtaalla. Hyödyt: Saumaton pinta suurentaa työaluetta portaattomasti ja se on helppo puhdistaa. Tasapintainen asennus sopii massiivisiin materiaaleihin, kuten luonnonkiveen tai kvartsiin. Tällaiseen homogeeniseen materiaaliin voidaan jyrsiä ongelmitta minimaalinen porrastus, johon tiskialtaan reuna sijoitetaan ja liitetään työtasoon samantasoisesti.

Altapäin asennettavan tiskialtaan asennus.
Altapäin asennuksessa tiskiallas kiinnitetään pöytälevyyn altapäin ja tiivistetään. Levyn leikkaus mitoitetaan tiskialtaan sisämitan mukaisesti.

Altapäin kiinnitetty

Tiskiallas kiinnitetään leikkauksen alle ja siten miltei näkymättömästi. Näin keittiö vaikuttaa tilavammalta ja työtaso on helppo pitää puhtaana. Pyyhi loput nesteet ja lika helposti tiskialtaaseen. Altapäin asennus sopii kauttaaltaan vedenkestäville pöytälevyille eli käytännössä kivi- ja kvartsitasoille. Leikkaus ja altaan asennus tehdään tasotehtaalla. Muista mitoittaa ja tilata reikä keittiöhanalle. Tai valitse keittiöön seinään asennettava hana.

hansgrohen keittiöhana - optimaalinen valinta

Keittiöhana on varmaankin useimmiten käytössä oleva työkalu taloudessa. Olennaista on siis varma asennus ja optimaalinen käyttömukavuus. Valitse hansgrohen keittiöapulaisista sinulle paras mahdollinen vaihtoehto. Sellainen, joka helpottaa työskentelyä keittiössä.

  • Keittiöhanat pesukoneventtiilillä: Osa hansgrohen keittiöhanoista on saatavana runkoon integroidulla pesukoneventtiilillä. Näin voit helposti sulkea ja avata astianpesukoneen vedentulon. Pesukoneventtiiliset keittiöhanat sopivat myös kodinhoitohuoneeseen pyykinpesukoneen yhteyteen.
  • Erillinen pesukoneventtiili: Astian- tai pyykinpesukoneen venttiilin voi myös sijoittaa pöytätasoon. Näin voit valita keittiöhanaksesi esimerkiksi mallin, jossa on ulosvedettävä pesin. Pitkälle ulottuvalla pesimellä on helppo huuhdella isotkin astiat ja pellit.
  • Keittiöhanat pesimellä ja sBox letkukotelolla: Kun arvostat liikkumavapautta pesupöydällä, valitse keittiöhana ulosvedettävällä pesimellä. Valitsemalla sBox-letkukotelolla varustetun mallin, saat vielä lisää toimintasädettä pesupöydälle. Alakaappiin asennettava sBox-letkukotelo huolehtii siitä, että pesimen letku kulkee turvassa ja sujuvasti, takertumatta alakaapin tavaroihin.
  • Juoksuputken kääntörajoitus: Muista tarkistaa, että hanan juoksuputken kääntörajoitus sopii valitsemaasi tiskialtaaseen. Tiettyjen keittiöhanamallien kääntörajoitusta on mahdollista säätää 10 asteen välein, joihinkin malleihin lisärajoitus tehdään varaosana saatavalla lisärajoittimella.

hansgrohen keittiöhanojen ominaisuudet

  • Vakaa kiinnitys: hansgrohen keittiöhana on jatkuvasti vakaassa asennossa. Tästä huolehtii erityinen tason alle tuleva tukipala, joka pitää hanan vakaampana esimerkiksi kun hana kiinnitetään ohueen teräsaltaaseen tehtyyn hanareikään.​​​​​​​
  • Joustavat liitosletkut: Kaikki hansgrohen keittiöhanat tarjoavat helpon ja varman asennuksen joustavilla letkuliitännöillä ja pikaliittimillä. 
  • Asennuksen pelivara: hansgrohen keittiöhanojen pitkät, joustavat letkut helpottavat asennuspaikan määrittämistä tarpeidesi mukaisesti tiskialtaaseen.
  • Poresuuttimet: Useissa keittiöhanamalleissa on nerokas QuickClean-poresuutin, josta kalkki on helppo poistaa sormella rapsuttamalla. Joka tapauksessa poresuutin on ruuvattavissa irti puhdistamista tai vaihtoa varten.
  • Täysmetalliset ja vakaasti kiinnitetyt kahvat: hansgrohen keittiöhanojen kahvat, kuten rungotkin, ovat täyttä metallia. Kahvan kiinnitys on vakaa erityisen Boltic-lukitusmekanismin ansiosta. Näin kahvat kestävät käytössä moitteettomana vuodesta toiseen. 
  • Varaosat: hansgrohe suunnittelee tuotteensa aikaa ja käyttöä kestäviksi. Tietyt osat, kuten tiivisteet, kuitenkin kuluvat käytössä ja niitä pitää aika ajoin vaihtaa. Kaikki osat hansgrohen keittiöhanoissa ovat uusittavissa varaosilla ja takaamme, että varaosia on saatavilla vielä 15 tuotteen valmistuksen lopettamisen jälkeenkin.

Näin toimii keittiön tiskialtaan ja hanan asennus.

Kun tiskiallas on ikkunan edessä

Asennus ikkunan eteen: Käännä hana ikkunan edessä kumoon.
Seisooko tiskipöytäsi suoraan keittiön ikkunan edessä? Helppo homma. Käyttäessäsi ikkunan eteen asennettavaa hanaa, voit avata ikkunan kokonaan.

Joissakin keittiöissä tiskialtaan paikka on suunniteltu suoraan keittiön eteen. Entäpä, jos haluat avata ikkunan pesemistä tai tuulettamista varten? Silloin tarvitaan erityinen keittiöhana. Ennen kaikkea, kun pesupöytä on rakennettu ergonomiaa vastaavalle korkeudelle, mutta jättää vähän liikkumavaraa ikkunan kehyksen korkeudella. Monet hansgrohen keittiöhanat sopivat täydellisesti asennettaviksi ikkunan eteen. Tällöin hana käännetään kumoon, ja avataan ikkuna. Sen runko voidaan nostaa suorassa linjassa ylöspäin ankkuroinnista ja kääntää sivuttain pois tieltä. Tämä onnistuu jopa yhdellä kädellä. Joustavat ja pitkät liitosletkut tarjoavat tätä varten mukavasti liikkumavaraa.

Ikkunan eteen sopivat keittiöhanat

Luotettavia kumppaneja

Löydä jälleenmyyjä läheltäsi