Vinkit asennukseen

Näin asennat keittiön tiskialtaan ja keittiöhanan vaivattomasti

Keskellä keittiötä on remonttikohde. Vaihdetaanko tiskiallas vai onko keittiöhana etusijalla? hansgrohelta löydät sopivat keittiötuotteet kaikkiin yksilöllisiin tarpeisiin ja asennustilanteisiin. Lue täältä suosituksemme: Mitä valintamahdollisuuksia sinulla on ja mitä keittiön tiskialtaiden ja hanojen asentamisessa on otettava huomioon?

Vinkkejä uuden keittiön tiskialtaan asennukseen

Sinulla on varmasti henkilökohtaisia vaatimuksia, kun kyse on siitä, miten tiskiallas on tarkoitus integroida keittiöön. Jotta tiskiallas sopii sataprosenttisesti keittiön tyyliin ja sinun mukavuusvaatimuksiisi, voit valita hansgrohelta kolme erilaista asennusmallia, joilla kullakin on omat etunsa. Valitse:

Tiskialtaan upotettu asennus pöytälevyyn.
Upotettu asennus on yleisin asennustapa. Tiskiallas sovitetaan pöytälevyn leikkaukseen ylhäältä päin ja tiivistetään hiuksen hienosti silikonilla.

Upotettu asennus

Tiskiallas asetetaan ylhäältä päin sopivaan leikkaukseen ja liimataan. Upotettu asennus sopii kaikille levymateriaaleille ja sitä suositellaan erityisesti puun tai laminaatin yhteydessä. Näin vesi ei pääse levyn avoimeen leikkausreunaan.

Tiskialtaan samantasoinen asennus pöytälevyyn.
Samantasoisessa asennuksessa jyrsitään altaan reunaa varten kanta, jonka jälkeen leikataan tiskialtaan tarvitsema tarkka leikkaus.

Huullettu asennus

Edellytyksenä on täydellisen tarkka levyn leikkaus, jotka liittyy saumattomasti tiskialtaaseen. Hyödyt: Saumaton pinta suurentaa työaluetta portaattomasti ja se on helppo puhdistaa. Tasapintainen asennus sopii massiivisiin materiaaleihin, kuten luonnonkiveen tai kvartsiin. Tällaiseen homogeeniseen materiaaliin voidaan jyrsiä ongelmitta minimaalinen porrastus, johon tiskialtaan reuna sijoitetaan ja liitetään työtasoon samantasoisesti.

Altapäin asennettavan tiskialtaan asennus.
Altapäin asennuksessa tiskiallas kiinnitetään pöytälevyyn altapäin ja tiivistetään. Levyn leikkaus mitoitetaan tiskialtaan sisämitan mukaisesti.

Altapäin kiinnitetty

Tiskiallas kiinnitetään leikkauksen alle ja siten miltei näkymättömästi. Näin keittiö vaikuttaa tilavammalta ja työtaso on helppo pitää puhtaana. Pyyhi loput nesteet ja lika helposti tiskialtaaseen. Altapäin asennus sopii vedenkestäville pöytälevyille, jotka vaativat ylimääräisen porauksen keittiöhanalle. Tai valitse tiskipöytään seinähana.

Asennus on helppoa: hansgrohen tiskiallasyhdistelmiin kuuluvat lisävarusteet

hansgrohe helpottaa remonttitöitä All-inclusive-tarjouksella: tiskiallasyhdistelmällä. Tässä tarjouksessa tiskialtaan ja hanan lisäksi myös viemäröintivaruste, liitosletkut, kiinnitykset sekä valinnainen poiston kansi ja sBox kuuluvat toimitukseen.

Ohjeita optimaaliseen hansgrohen keittiöhanan asennukseen

Keittiöhana on varmaankin useimmiten käytössä oleva työkalu taloudessa. Olennaista on siis varma asennus ja optimaalinen käyttömukavuus. Valitse hansgrohen keittiöapulaisista sinulle paras mahdollinen vaihtoehto. Sellainen, joka helpottaa työskentelyä keittiössä.

  • Kahva on sijoitettu sopivasti: Kahvan voi valita joillekin hansgrohen hanoille henkilökohtaisia mieltymyksiä ja omia vaatimuksia vastaavasti oikealle tai vasemmalle.
  • Käyttöelementit on sijoitettu joustavasti: Meiltä löydät keittiöhanat, joissa on erillinen veden virtauksen ja vedenlämpötilan käyttö. Mikäli valitset sarjan M 71 2-reikäisen mallin, jossa on joustava vedenohjauksen ryhmittely, tarvitset toisen hanareiän käyttöelementtiä varten. Voit myös valita kolmannen reiän pohjaventtiilin käyttöä varten.
  • Flex-liitännät ja vakaus: Kaikki hansgrohen keittiöhanat tarjoavat helpon ja varman asennuksen joustavilla letkuliitännöillä ja integroidulla vakauslaatalla. Näihin liitäntöihin voit luottaa.  
  • Vakaa kiinnitys: hansgrohen keittiön tiskialtaan keittiöhana on lujassa ja jatkuvasti vakaassa asennossa. Tästä huolehtii vahvistus hanapenkin alla.
  • Asennuksen pelivara: hansgrohen keittiöhanojen pitkät, joustavat letkut helpottavat asennuspaikan määrittämistä tarpeidesi mukaisesti tiskialtaaseen.

Näin toimii keittiön tiskialtaan ja hanan asennus.

Asennusohjeet: Keittiön tiskialtaan ja hanan asennus.

Kun tiskiallas on ikkunan edessä

Asennus ikkunan eteen: Käännä hana ikkunan edessä kumoon.
Seisooko tiskipöytäsi suoraan keittiön ikkunan edessä? Helppo homma. Käyttäessäsi ikkunan eteen asennettavaa hanaa, voit avata ikkunan kokonaan.

Joissakin keittiöissä tiskialtaan paikka on suunniteltu suoraan keittiön eteen. Entäpä, jos haluat avata ikkunan pesemistä tai tuulettamista varten? Silloin tarvitaan erityinen keittiöhana. Ennen kaikkea, kun pesupöytä on rakennettu ergonomiaa vastaavalle korkeudelle, mutta jättää vähän liikkumavaraa ikkunan kehyksen korkeudella. Monet hansgrohen keittiöhanat sopivat täydellisesti asennettaviksi ikkunan eteen. Tällöin hana käännetään kumoon, ja avataan ikkuna. Sen runko voidaan nostaa suorassa linjassa ylöspäin ankkuroinnista ja kääntää sivuttain pois tieltä. Tämä onnistuu jopa yhdellä kädellä. Joustavat ja pitkät liitosletkut tarjoavat tätä varten mukavasti liikkumavaraa.

Kaikki ikkunan eteen asennettavat keittiöhanat

Luotettavia kumppaneja

Löydä jälleenmyyjä läheltäsi