Hanojen puhdistussuositukset

Nauti puhtaudesta: Näin poistat kalkin ja puhdistat hanat oikein

Puhdistamalla hanat säännöllisesti lisäät niiden käyttöikää ja lisäät kylpyhuoneen viihtyvyyttä. Tässä vinkkimme hanojen oikeaoppiseen puhdistamiseen.

Hanojen puhdistus ja hoito: Näin helposti se käy

Vesihana on joka päivä käytössä. Se huolehtii puhdistuksesta, mutta joutuu itse usein lian ”uhriksi”. Kätemme jättävät hanan pintaan rasvaa, likahiukkasia ja muita jälkiä. Myös vesi jättää jälkensä materiaaliin, erityisesti kalkkikertymiä. 

Yhdellä pyyhkäisyllä kaikki on jälleen puhdasta

  1. Käytä hanan puhdistamiseen pehmeää puuvillaliinaa (kostuta hiukan vain tarvittaessa) ja pyyhi pinta kevyellä pyyhkäisyllä, jotta et naarmuta pintamateriaalia. Älä käytä raapivia sieniä (ihmesieniä), harjoja tai mikrokuituliinoja.
  2. Käytä kalkkijäämien puhdistamiseen mietoa sitruunahappopohjaista puhdistusainetta. Suihkuta pesuaine aina puhdistusliinaan, älä koskaan suoraan hanan pintaan. Huuhtele lopuksi runsaalla vedellä.
  3. Monet hansgrohe-tuotteet on varustettu poresuuttimella, jossa on QuickClean-teknologia eli joustavat silikonilamellit. Voit rapsuttaa tai pyyhkiä kalkkijäämät silikonista sormella. 
  4. Poresuutin voidaan tarvittaessa irrottaa helposti puhdistamista varten kiertämällä. Laita poresuutin lämpimään veteen, jossa on jonkin verran puhdistusainetta, kerrostumat irtoavat noin kymmenen minuutin vaikutusajan jälkeen. Muista huuhdella lopuksi huolellisesti.
  5. Viimeistele puhdistus vielä pehmeällä liinalla hohtavaksi!


Muistathan puhdistamisessa nämä:

  • vahvat puhdistuskeinot ja agressiiviset puhdistusaineet voivat sekä vaurioittaa tuotteen pintaa että vaikuttaa tuotteen toiminnallisuuteen
  • älä koskaan suihkuta puhdistusaineita suoraa hanalle, vaan liinaan
  • huuhtele hanat huolellisesti puhtaalla vedellä puhdistuksen jälkeen
  • älä käytä puhdistusaineita, jotka sisältävät suolahappoa, metaanihappoa, valkaisuainetta tai etikkahappoa, sillä ne voivat johtaa mittaviin vaurioihin
  • ohjeiden vastaiset puhdistusaineet ja keinot voivat vaurioittaa tuotetta, jolloin tuote ei kuulu takuun piiriin
Hanan säännöllinen puhdistaminen tuo loistetta ja iloa.
Mikäli hana on puhdas, se ei ainoastaan säteile upeasti, vaan siitä tulee myös ihanan puhdasta vettä. Sitä rennommin voit nauttia unelmakylpyhuoneestasi.

Puhdistusaineen valinta – harhailua tuotevalikoimassa?

Suosittelemme asiakkaillemme mietoa sitruunahappopohjaista puhdistusainetta. Tällä on useita etuja. Tavalliset pesuaineet, joissa on paljon puhdistusvoimaa, ärsyttävät usein käsiä ja silmiä, voivat laukaista allergioita ja aiheuttaa punoitusta herkällä iholla. Sama tapahtuu vesihanalle. Myös sen materiaali kärsii voimakkaista kemikaaleista. Ensin vaurioita ei huomaa, mutta jo mikroskooppisen pienet naarmut tai pinnalliset syöpymät riittävät himmentämään kiillon. Pidemmällä aikavälillä näihin voi kohtiin tarttua enemmän likaa ja kalkkia. Lisäksi miedot puhdistusaineet ovat ympäristöystävällisempiä.

Mikäli alueesi vesi on kovaa, kalkkikertymät ovat todennäköisiä. Vältä jäämiä pyyhkäisemällä nopeasti hana mieluiten jokaisen huuhtelun tai pesun jälkeen. Näin poistat vesijohtoveden ennen kuin se kiinnittyy pintaan.

Säännöllinen hellä hoito saa hanasi säteilemään

hansgrohen laatulaboratoriossa on testattu useita puhdistusaineita ja kalkinpoistajia. Olemme tulleet siihen tulokseen, että vähemmän on enemmän. Vaikuttavista aineista suosikkimme on sitruunahappo: tehokas, tuoksuu hyvältä ja säästää hanaa sekä ihmistä. Perusteellisen puhdistussuosituksemme voit ladata suoraan PDF-tiedostona.

Emme suosittele puhdistusaineita, jotka ovat etikka-, etikkahappo- tai muurahaishappopohjaisia emmekä natron- tai kloorivalkaisulipeää, fosforihappoa tai varsinkaan suolahappoa. Aineet ovat osittain erittäin syövyttäviä. Käytettäessä usein ne vaurioittavat materiaalia, jopa arvokkaita pintoja. Suosittelemme sitruunahappoa ilman rajoituksia.

Luotettavia kumppaneja

Löydä jälleenmyyjä läheltäsi