Keittiöhanan hoito ja puhdistus

Näin tiskiallashanasi on hetkessä putipuhdas

Keittiöhanat ja tiskialtaat altistuvat usein kuumuudelle ja kylmyydelle sekä emäksille, rasvoille ja hapoille. Tästä syystä hansgrohe valmistaa korkealaatuisia hanoja, joiden toiminto, muotoilu ja kiilto säilyvät pitkään ilman työlästä hoitoa. Tässä annetuilla hoitovinkeillä tiskiallashanasi tuottaa sinulle iloa pitkään. Puhdistat vain silloin tällöin ja poistat kalkin!

Parhaat materiaalit keittiöhanoille ja tiskialtaille: Kromi ja ruostumaton teräs

Keittiöhanoillemme on tyypillistä mallista riippuen korkealaatuinen, kirkas kromaus tai kestävä ruostumaton teräs. Molemmat materiaalit ovat pitkäikäisiä ja helpottavat puhdistusta. Ne säilyttävät upean loistonsa pitkän aikaa oikeilla menetelmillä ja hyvillä välineillä. hansgrohe tiskialtaat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Tämä tekee niistä likaa hylkiviä ja hygieenisiä, ruosteettomia ja elintarvikkeille sopivia. Koska ruostumaton teräs on lisäksi hapon ja kuumuuden kestävä, on pinta erityisen helppohoitoinen. Oli sitten kyse kromista tai ruostumattomasta teräksestä: Kannattaa noudattaa puhdistuksessa joitakin perussääntöjä.

 • hansgrohen puhdistussuositukset

  Kalkista vapaa: kiiltää ja toimii kauan

  hansgrohen keittiöhanoista on helppo poistaa kalkki. Niiden pinnat ovat korkealaatuisia ja helppohoitoisia ja poresuuttimessa on anti-kalkki-suuttimet (QuickClean).

  Lataa täältä hoitovinkkejä (PDF, 117 KB)

Näin hoidat keittiöhanasi oikein

 • Älä käytä aggressiivisia puhdistusaineita tiskiallashanojen puhdistukseen. Puhdistusaineet eivät saa sisältää kloorivalkaisulipeää, muurahaishappoa, etikkahappoa tai suolahappoa. Vältä lisäksi hiovia puhdistusaineita ja sieniä.
 • Älä suihkuta puhdistusainetta suoraan keittiöhanaan, äläkä sekoita eri tuotteita keskenään. Noudata valmistajan hoitosuosituksia koskien annostelua ja vaikutusaikaa. 
 • Poista kalkki keittiöhanasta mieluiten sitruunahappopohjaisella puhdistusaineella. Kostuta pehmeä, nukkaamaton puuvillaliina puhdistusaineella, ja pyyhi sillä tiskiallashana. Anna aineen vaikuttaa sen jälkeen määritellyn ajan verran ja poista se lopuksi perusteellisesti kirkkaalla vedellä.
 • Kuivaa hana lopuksi kuivalla liinalla. Nyt kaikki jäämät on poistettu ja hana kiiltää jälleen kuin uusi.

Mikäli kalkkikertymät poistetaan asianmukaisesti, vältetään monet harmilliset seurannaisvauriot. Kalkki ei nimittäin ole vain esteettisesti ongelmallista. Se voi myös haitata toimintoja, esimerkiksi suihkukuviota.

Tiskiallashanan oikeanlainen puhdistus on helppoa ja nopeaa. Myös keittiöhanasi ulosvedettävä letku on helppo puhdistaa ja tarvittaessa ongelmaton vaihtaa, ohje on liitetty jokaiseen varaosaan mukaan. Noudatathan puhdistussuosituksiamme, sillä epäasianmukaisesta käsittelystä johtuvat vauriot eivät kuulu takuumme piiriin.

Puhdas poresuutin ilman jäämiä

Poresuutinta voidaan kutsua myös vain suuttimeksi. Kyse on suuttimesta, joka liitetään vesihanan juoksuputkeen. Monet hansgrohen tiskipöydän hanojen poresuuttimet on varustettu anti-kalkki-toiminnolla (QuickClean). Ne voidaan puhdistaa ilman puhdistusaineita – käsin.

Poista kalkkijäämät helposti hankaamalla lyhyesti

hansgrohen keittiöhanoissa, joissa käytetään QuickClean-teknologiaa, poresuuttimessa on joustavat silikonisuuttimet. Päivittäisessä käytössä siihen kerääntyy kalkkikertymiä (veden kovuudesta riippuen enemmän tai vähemmän). Ne voidaan poistaa vaivattomasti: Hankaa sormella silikonisuuttimia. Sen jälkeen vesi virtaa jälleen tasaisesti ja täyteläisenä poresuuttimesta.

Puhdista poresuutin, nauti kauniista suihkukuviosta

Mikäli intensiivisempi poresuuttimen puhdistus on tarpeen, ruuvaa se irti ja aseta astiaan, jossa on kalkkia poistavaa sitruunahappopohjaista puhdistusainetta. Korkeintaan 10 minuutin kuluttua voit ottaa sen puhdistusaineesta ja huuhdella perusteellisesti kirkkaalla vedellä. Mikäli tarpeellista, toista puhdistus, sen jälkeen voit kiertää poresuuttimen jälleen keittiöhanaasi kiinni. 

Luotettavia kumppaneja

Löydä jälleenmyyjä läheltäsi