Kylpyhuone, jossa tekniikka on piilotettu näkymättömiin

Piiloasenteinen suihku: Tyylikäs ja toiminnallinen ratkaisu

Haluatko täydellisen suihkun, jonka komponentit voit valita juuri omia tarpeita vastaavaksi? Kerromme, mitä sinun tulee ottaa huomioon suunnitellessasi piiloasenteista suihkua. Ei ole väliä rakennatko uutta vai saneeraatko kylpyhuonetta. Tämä moderni ratkaisu luo enemmän käyttömukavuutta ja kylpyhuoneeseen visuaalisesti lisää tilaa. Sinulla on monipuoliset mahdollisuudet yksilölliseen suunnitteluun, kuten suunnitteluoppaamme osoittaa.

Piiloasennus tuo erilaisia mahdollisuuksia suihkuun.

Näin toteutat suihkusi piiloasenteisesti ja nautit visuaalisesta lisätilasta

Kylpyhuone, jossa tekniikka on piilotettu seinän sisään, tarkoittaa lisää tyylikkyyttä ja suunnittelun vapautta. Seinään kätketyt runko-osat, johdot ja liitokset tekevät kylpyhuoneesta kauniimman ja tuovat lisäksi liikkumatilaa. Lue lisää asennuksesta täältä

Uusi rakennus, remontti, vanhan rakennuksen saneeraus – ota ajoissa yhteys suunnittelijaan!

Piiloasenteisen suihkun suunnittelu aloitetaan kartoittamalla millaisia suihkuja ja kuinka monta eri toimintoa suihkuun halutaan: kuinka monen eri suihkumuodon yläsuihku, lisätäänkö hartia- tai vartalosuihkuja ja tarvitaanko käsisuihkua. Valitut toiminnot määrittelevät sen, millaiset vesiputket ja runko-osat seinän sisään tarvitaan ja millainen termostaatti ja käyttöventtiilit suihkuun tarvitaan. Piiloasenteinen ratkaisu vaatii yleensä tuplaseinärakenteen tai seinän koteloinnin, runko-osat seinän sisällä tarvitsevat yleensä tilaa noin 10 cm syvyydeltä. Otathan siis tilan rakenteelliset mahdollisuudet selville hyvissä ajoin.

Suomessa piiloasenteisten suihkujen ja hanojen asennuksessa on otettava huomioon Suomen rakentamismääräyskokoelman säädökset. Niiden mukaan piiloon jäävät liitokset tulee koteloida ja mahdollinen vuotovesi ohjata suojatusti näkyvään paikkaan. Piiloasenteiset ratkaisut voidaan toteuttaa esimerkiksi käyttämällä Joramark Box 300 -järjestelmää.

Jo suunnitteluvaiheessa on syytä ottaa mukaan niin LVI-suunnittelija kuin rakennusvalvontaviranomainenkin, jotta voidaan varmistaa määräystenmukainen asennus. sekä se, että rakenteet tehdään niin, että ne täyttävät Suomen rakentamismääräykset.

Puristinen kylpyhuone leveällä lasiseinällä puutarhaan.
Uudenlaista runsautta: Läpikulkeva pinta ja kynnyksetön suihku tarkoittava modernia kylpyhuonemukavuutta.

Suunnittele piiloasenteinen suihkusi yksilöllisesti

Piiloasennussuihkun suunnittelussa on sinulla valittavana erilaisia mahdollisuuksia:

  • Iso yläsuihku tuo todellista kylpylätunnelmaa suihkuun. Erilaisia yläsuihkuja löytyy monipuolinen valikoima, josta valita. Malleissa on erilaisia suihkuja 1-3 kpl laajasta sadesuihkusta vesiputoussuihkuun ja ihon akupunktiopisteitä aktivoivaan pistemäiseen suihkuun. Pohdi ensin millaisia toimintoja ja kuinka monta haluaisit yläsuihkussa olevan ja sen jälkeen haluatko suihkun asennettavan kattoon tai seinään.
  • Sen jälkeen on hyvä pohtia mitä muita suihkutoimintoja tarvitset. Käsisuihkun tai useamman? Hiukset kuivaksi jättävän hartiasuihkun? Tai ehkä useamman vartalosuihkun, jolla suihkutat samanaikaisesti koko vartalon päästä varpaisiin?
  • Kun suihkut on määritelty voidaan valita niille oikea ohjaustapa eli se miten suihkuja käytetään. Suihkujen ohjaukseen tarvitaan termostaatti, joka sekoittaa veden sopivan lämpöiseksi ja oikea määrä käyttöventtiileitä, joilla suihkut avataan ja suljetaan. Käyttötapa voi olla kätevä painike tai perinteisempi kierrettävä kahva.
  • Lisäksi tulee valita käsisuihkuille sopivat pidikkeet ja huolehtia suihkuletkuille ulostulon liitokset, joita me kutsumme FixFiteiksi.
  • Kiinnitä huomiota myös eri suihkukomponenttien sijoitteluun. Piiloasenteisten suihkujen yksi etu on se, että toiminnot voi sijoitella juuri optimaalisiin paikkoihin ja juuri oikealle korkeudelle käyttäjiä ajatellen. Mitä jos sijoittaisit termostaatin ja käyttöventtiilit sivuseinälle ja yläsuihkun takaseinälle? Näin voit avata suihkun kastumatta!

Tyyli ennen kaikkea

Luonnollisesti myös tyyli on tärkeä suunnitella huolella. Kylpyhuoneen materiaalien tulee kestää aikaa niin toiminnoiltaan kuin tyyliltäänkin. Hanojen ja suihkujen designin tulee sopia saumattomasti yhteen kylpyhuoneen muiden sisustuselementtien kanssa. Hansgrohen ylä-, sivu- ja käsisuihkujen, termostaattien, käyttöventtiilien sekä FixFit-liittimien muotoilussa on valinnanvaraa. Voit valita muodoksi pyöreän tai kulmikkaan. Pintamateriaalivaihtoehtoina on perinteisen kromin lisäksi elegantti valkoinen tai musta lasi sekä uutena 5 FinishPlus-erikoisväriä: mattamusta, mattavalkoinen, harjattu musta kromi, harjattu pronssi tai kiillotettu kulta. Huomioithan, että väri- ja pintamateriaalivaihtoehdot vaihtelevat mallistoittain.

Piiloasenteinen pesuallashana tuo uudenlaista tyyliä käsienpesuun.

Piiloasenteisia ratkaisuja myös kodin muihin tiloihin

hansgrohelta löydät piiloasenteiset ratkaisut myös kylpyammeen yhteyteen, pesualtaalle sekä keittiöön. Näiden suunnittelussa pätevät samat seikat: paljon vapautta sijoittelussa, toiminnoissa ja tyyleissä. Muistathan kuitenkin, että seinän takana on tilaa runko-osille ja asennustekniikalle. Ammattitaitoinen suunnittelija on avain onnistumiseen!

Luotettavia kumppaneja

Löydä jälleenmyyjä läheltäsi