Mukava työskennellä ja käyttää

Ergonominen keittiö: Keskipisteessä ihminen

Unelmoitko keittiöstä joka mukautuu tarpeisiisi? Keittiöstä, joka mahdollistaa kitkattomat työvaiheet ja säästää voimiasi? Tätä laatuominaisuutta voi parantaa keittiössä monella tapaa – kaikille käyttäjille. Tämä nimenomaan erittäin mukavilla keittiötuotteilla ja intuitiivisella käytöllä. hansgrohe auttaa sinua ergonomisen keittiön suunnittelussa.

Ergonomisesti sisustettu keittiö tarjoaa enemmän mukavuutta.
Hyvä keittiöergonomia tarkoittaa: Säilytystilaan pääsee käsiksi mukavasti. Ulosvedettävät kaapit silmäntasolla helpottavat työskentelyä keittiössä. \(Kuva © blum, www.blum.com\)

Kaikki käy helposti käden käänteessä – ja säästää kehoa

Keittiössä käydään kuumana: huuhtele elintarvikkeet, ota ainekset kaapista, täytä kattilat, käytä laitteita, pese kädet. On täysin johdonmukaista, että lyhyet matkat ovat suunniteltaessa toivelistalla ylimpänä. Lyhyet matkat mahdollistavat sulavat työvaiheet, säästävät aikaa ja voimia. Nautitko myös sinä, kun keittiön työkalut ja ainekset ovat nopeasti käsillä? Tämä johtuu hyvin organisoiduista kaapeista ja vetolaatikoista. Fiksusti rakennetuilla vetolaatikoilla ja käännettävillä kaapeilla pääset jopa syviin alakaappeihin mukavasti käsiksi ja käytät keittiötilan optimaalisesti.  

Keittiösuunnittelussa ihminen määrittää mittakaavan

Ergonominen keittiö on ennen kaikkea sovitettu sinun pituuteesi. Näin keittiöhuonekalujen, paistouunin ja mikroaaltouunin täyttäminen ja tyhjentämien tapahtuu mukavasti. Myös työtasot tulisti suunnitella selkää säästävästi. Tutkimukset suosittelevat, että niiden tulisi olla noin 10 cm henkilön kyynärpään alapuolella. Ota tästä syystä mitat ennen kuin keskustelet jälleenmyyjän kanssa! Ota myös huomioon: Keittotaso saa olla jonkin verran alempi kuin työtasot, jotta sinulla on hyvä, mukava näkymä kattiloihin. Ergonomia tarkoittaa tällöin vapaata korkeutta ja että silmälasit eivät mene huuruun. Tämän on mahdollista sopivalla liesituuletinteknologialla. 
Erityisen tärkeää tässä yhteydessä on sopivien keittiöhanojen valinta. Niiden tulisi vastata sinun tottumuksiasi tiskialtaalla. 

Ergonomiassa käyttömukavuus on kaiken keskipiste

Optimaalisesti sisustetussa keittiössä kytket, hallitset ja ohjaat kaikkea täysin helposti ja intuitiivisesti. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun kaiken on tarkoitus tapahtua nopeasti ja kädet ovat täynnä töitä. Vedenohjaus napin painalluksella ja mukavasti tavoitettavat käyttöelementit ovat ergonomisesti järkeviä ja tarkoittavat lisämukavuutta keittiön arjessa.

Hyvän ergonomian ohjeita tiskialtaalla.
Moderni ergonomia arjessa tarkoittaa: Käyttöelementit on sijoitettu niin järkevästi, että pitkät ja lyhyet voivat käyttää niitä mukavasti.
Tiskialtaan ergonomia tuo lisää käyttömukavuutta.
Hyvä ergonomia tukee tiskialtaalla luonnollisia liikevaiheita. Tämä tarkoittaa myös kaksikätistä työskentelyä miellyttävässä asennossa ja käyttömukavuutta.

Ergonomia on hyvänolon resepti – myös keittiössä

hansgrohe keittiöhanojen, tiskialtaiden ja tiskipöytäyhdistelmien suuri valikoima mahdollistaa keittiön ergonomian muotokauniin optimoinnin. Toiminnallisille tuotteille ominaista on korkea käyttömukavuus ja ne luovat esteettisiä yksityiskohtia keittiöön. Esimerkiksi M71 Select 2-reikäisen keittiöhanan käyttöyksikkö on sijoitettu tiskialtaan etureunaan. Erillinen, keittiöhanasta erotettu veden ohjaus tukee henkilökohtaisia tottumuksia ja ergonomiaa. Toistuvien töiden yhteydessä riittää napin painallus käynnistämään tai pysäyttämään veden virtaus. Myös lasten on helppo ohjata vettä, sillä ohjaukseen voi tarttua välittömästi. Intuitiivinen käyttö (esim. veden virtauksen käynnistäminen ja lopettaminen kädenselällä) aikaansaa liikkumisvapautta. Samalla se täyttää ”universaalin muotoilun” vaatimuksen, tämä tarkoittaa turvallista ja helppoa käytettävyyttä kaikille sukupolville. 

hansgrohen keittiöhanojen litteä kahva on muotoiltu ergonomisesti, siihen voi tarttua hyvin myös märin käsin ja sillä voi esiasettaa lämpötilan ja suihkuvoimakkuuden.

Kauneimmat hetket veden kanssa – hansgrohen tiskialtaan ääressä

Luotettavia kumppaneja

Löydä jälleenmyyjä läheltäsi