Usein kysytyt kysymykset

Tyyppihyväksynnät ja tekniset vaatimukset

Täältä löydät hyviä vinkkejä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koskien hansgrohen tyyppihyväksyntä asioita. Valitse jokin alla olevista kysymyksistä ja tutustu vastaukseen.

Tarvitseeko tuotteilla olla tyyppihyväksyntä?

Rakennustuotteen tyyppihyväksynnällä voidaan osoittaa, että tuote täyttää kansalliset lainsäädännössä annetut tekniset vaatimukset esimerkiksi ääniluokasta ja valmistusmateriaaleista. Tyyppihyväksyntä kertoo, että tuotteen laadunvarmistuksen on tehnyt sertifioitu tyyppihyväksyntälaitos. Kaikki tuotteet eivät kuulu tyyppihyväksyntämenettelyn piiriin. Tyyppihyväksyntä on vapaaehtoinen menettely ja vain yksi tapa osoittaa, että tuote täyttää tekniset vaatimukset. Hansgrohe hakee tuotteilleen tyyppihyväksyntöjä ja tyyppihyväksyntädokumentteja toimitetaan asiakkaille pyynnöstä.

Millaiset tekniset vaatimukset vesikalusteilla on Suomessa?

Vuonna 2020 astuivat voimaan uudet asetukset vesikalusteiden olennaisista teknisistä vaatimuksista. Asetukset toivat joitakin muutoksia vesikalusteissa käytettäviin materiaaleihin ja niiden testaukseen. Uutta on mm. muutos raskasmetallien liukenemisessa ja se, että vedenpaineen alaiseksi joutuvien messinkisten rungon osien on oltava sinkinkadonkestävää messinkiä (DZR-messinkiä). Nämä uudet vaatimukset koskevat vain rakennuskohteita, joiden rakennuslupaprosessi on käynnistetty rakennusvalvonnassa 1.1.2020 jälkeen. Hansgrohen Suomessa myytävät tuotteet ovat soveltuvia Suomen markkinoille.

Luotettavia kumppaneja

Löydä jälleenmyyjä läheltäsi