Usein kysytyt kysymykset

Suihkujärjestelmät

Täältä löydät hyviä vinkkejä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koskien hansgrohe-suihkujärjestelmiä. Valitse jokin alla olevista kysymyksistä ja tutustu vastaukseen.

Käsi- ja yläsuihkut

Käsisuihkusta/suihkusta valuu vain vähän vettä. Mitä voin tehdä? 

Syy alhaiseen virtaustehoon voi olla likainen sihtitiiviste. Puhdistaminen näytetään tällä videolla. Mahdollisesti myös suihku itse on kalkkeutunut. Ammattimaisen kalkinpoiston ohje löytyy tällä videolla.

Mihin käsisuihkun pidike pitäisi asentaa kylpyammeessa?

Käsisuihkun pitäisi olla tavoitettavissa ilman vääntelehtimistä. Hiukset pitäisi pystyä pesemään istuviltaan ilman, että käsisuihku on otettava käteen.

Suihkun/yläsuihkun vesisuihku on epätasainen. Mitä voin tehdä?

Puhdista vesiputoussuihkun ulostuloaukko. Käytä tähän mieluiten muovilastaa. Vedä lasta veden juostessa kokonaan vesiputoussuihkun aukon läpi. Irronneet hiukkaset voidaan huuhdella heti pois.

Suihku/yläsuihku ei ole tiivis. Mitä voin tehdä?

Suosittelemme poistamaan kalkin yläsuihkusta ja käyttämään QuickClean-toimintoamme. Seuraavista linkeistä löydät lisätietoja:

Mitä eroja eri hansgrohe-suihkujen suihkumuodoilla on?

Lisätietoja eri suihkumuodoista löydät oppaastamme.

Käsisuihkustani/suihkustani tippuu vettä. Mitä voin tehdä?

Jos suihku ei tyhjene ollenkaan tai kokonaan suihkussa käynnin jälkeen, saattaa olla, että se tapahtuu vasta joidenkin minuuttien tai tuntien jälkeen. 
Tämä riippuu veden pintajännityksestä. Siksi kehotamme kokeilemaan seuraavia vinkkejä:

  • Mikäli yläsuihku on varustettu kuulanivelellä, voit nopeuttaa tyhjentymistä asettamalla suihkun vinoon suihkuttamisen jälkeen.
  • Myös varovainen suihkusuutinten pyyhkäisy suihkukopin kuivauslastalla tai kädellä nopeuttaa suihkujen tyhjenemistä, sillä veden pintajännitys rikkoutuu.
  • Tämän lisäksi suosittelemme suihkujen säännöllistä kalkinpoistoa, sillä myös tämä voi vaikuttaa positiivisesti tyhjentymiseen. Käsisuihkun ammattimaisen kalkinpoiston ohje löytyy tältä videolta.

Sihtitiiviste: Mikä toiminto tiivisteellä tai sihdillä on suihkuletkun ja käsisuihkun välissä?

Sihtitiivisteitä, jotka on pakattu mukaan jokaiseen käsisuihkuun, ei saa korvata tavallisilla tiivisteillä. Muussa tapauksessa lika, jonka sihti suodattaa, huuhtoutuu suihkun mekaniikkaan sisään. Tämä aiheuttaa QuickClean-puhdistustoiminnon häiriön tai suutinten tukkeutumisen. 

Piiloasennetun amme- ja suihkuhanan vaihdin ei palaudu automaattisesti lähtöasentoonsa. Mitä pitää tehdä?

Vaihtimen O-rengas tai työnnin on joko likainen tai rasvaamaton. Molemmat tulee – mikäli tarpeellista – puhdistaa ja rasvata silikonirasvalla

Showerpipe-suihkut ja suihkusetit

Voiko pystyputken lyhentää?

Mallista riippuen pystyputket voidaan sovittaa tilaan sekä lyhentää. Näet tuotetietolehtisestä, onko tämä mallisi kohdalla mahdollista.

  • Pyöreiden pystyputkien yhteydessä lyhentäminen on periaatteessa mahdollista. Niitä voidaan lyhentää alhaalta hanan tai vaihtimen suunnassa. Käytä tähän hienoa metallisahaan ja poista purse leikkuureunasta. Vernis-sarja on poikkeus, sillä sen pyöreitä pystyputkia ei voi lyhentää.
  • Suorakulmaisten pystyputkien lyhentäminen ei ole yleensä mahdollista. hansgrohe tarjoaa kuitenkin useimpia pystyputkia eri pituisina. Löydät ne varaosaluettelosta. Ota tilatessa yhteyttä ammattilaiskumppaniin lähelläsi. Epäselvässä tilanteessa kerro meille asiasi yhteydenottolomakkeella.

Miten voin asentaa Showerpipe-suihkun, kun kylpyhuonetta ei ole laatoitettu aivan ylös saakka? Onko tähän ratkaisua?

Showerpipe-suihkuja varten on olemassa laatoituksen korotuskappale, joka kompensoi 7 mm. Vastaavan tuotenumeron löydät kyseisistä asennusohjeista.

Mitä mahdollisuuksia on olemassa asentaa suihkutanko kulma-asennuksena?

Tarjoamme kulma-asennussetin (tuote 28694000) suihkutangolle Unica Raindance (tuote 27636000). Esittelemme tarpeelliset asennusvaiheet tällä videolla.

Suihkutangon vaihtaminen ilman uusien reikien poraamista. Mitä voin käyttää?

Tarkista porausreikien etäisyys. Mikäli etäisyys on 915 mm, voit käyttää kaikkia valikoimamme ajankohtaisia 90 cm:n suihkutankoja. Jos etäisyys on 625 mm, sopivat kaikki ajankohtaiset 65 cm:n suihkutangot. Jos porausreikien etäisyys poikkeaa mainituista, suosittelemme muunneltavia suihkutankojamme.

Voiko varaosaliu’un Unica'D asentaa myös vanhempiin suihkutankoihin? 

Varaosaliukua voi käyttää yleisesti kaikissa yleisesti kaikissa Unica’D-suihkutangoissa (tuote 96190000).

Laatoituksen korotus: Mitä tarkoitusta varten suihkusettiin on pakattu mukaan pitkulainen muovilevy?

Joissakin tapauksissa suihkusettejä tai Showerpipe-suihkuja asennettaessa on tarpeellista kompensoida laattojen paksuus. Kylpyhuoneissa, joita ei ole laatoitettu kattoon asti, tapahtuu tämä hansgrohen laatoituksen korotuskappaleella. Kyse on pitkästä, vaaleanharmaasta muovilevystä, joka näyttää hyvältä eri materiaaleilla. Levy on 7 mm paksu ja se voidaan tarvittaessa pinota. Voit tilata tasauslevyn jälleenmyyjältä lähelläsi. Tuotenumero löytyy asennusohjeesta tai varaosaluettelostamme.
Luotettavia kumppaneja

Löydä jälleenmyyjä läheltäsi